nl en
๎Œ”

Do you have a question about this product?

Ask us your question

African Dream Herb (Entada rheedii) African Dream Herb (Entada rheedii) African Dream Herb (Entada rheedii)
African Dream Herb (Entada rheedii)
African Dream Herb (Entada rheedii)
African Dream Herb (Entada rheedii)

African Dream Herb (Entada rheedii)

The African Dream Herb is a huge climber with origins in Africa. The large, floating seeds have a thick seed shell, allowing them to drift thousands of kilometres across the oceans and then wash up on the shore and germinate. The seeds are often found on beaches and are called Sea Beans. They are often used in tropical countries fo.. Read more
3,50
Price perย seed
In stock Expected processing time: 1-3 working days
Add to your wishlist

Product description

The African Dream Herb is a huge climber with origins in Africa. The large, floating seeds have a thick seed shell, allowing them to drift thousands of kilometres across the oceans and then wash up on the shore and germinate. The seeds are often found on beaches and are called Sea Beans. They are often used in tropical countries for all kinds of jewellery. 
In Africa, the seeds are used as a traditional medicine to induce vivid dreams for the purpose of communication with the spiritual world. The inside of the seeds can also be eaten fresh or mixed with other herbs and smoked. 

The plant can grow outdoors in a tropical or subtropical climate. In a colder climate, the plant can be kept as house, greenhouse and container plant and reacts well to pruning. You can grow the species as high as you want to.

Sowing description: Try to notch the seed a little with a knife or saw (on the opposite side of the eye), but do not cut in the white part of the seed or in the flat side. Let the seeds soak for about 12 hours in lukewarm water, until they start to swell. Sow in sowing mix in a warm spot (ideally between 25-30 degrees) and the soil watered. Germination can occur as long as the seed is hard and generally takes a few weeks.

Family: Fabaceae
Scientific name: Entada rheedii
Common name: African Dream Herb / Snuff Box Sea Bean
Native to: Africa

Sowing time: Whole year
Difficulty: Intermediate
Minimum temperature: 15 degrees Celcius

Photo 1: B.T. Wursten
Photo 2: Paul Venter (CCA-3.0 Wikipedia)
Photo 3: Many Janos (CCA-3.0 Wikipedia)

Do you have a question about this product?

Ask us your question

Add review

Write a review about this product.

5,0

Reviews

View all reviews from our customers below

5,0
on the basis of 4 reviews
4
0
0
0
0

Frank de Ruijter

Leuke zaden om mee aan de gang te gaan! De inkepingen heb ik met een kartelmesje gemaakt, overdwars. Precies zoals het omschreven wordt. Net voor mijn vakantie 5 zaden in een kweekbak gedaan en na de vakantie (3 wkn) waren er 3 plantjes al tegen het "dak" (8cm) aangegroeid. Net op tijd dus in een pot gezet en in wat een razend tempo groeit deze plant! Haast ongelofelijk. Ze groeien nu nog op de warme zolder onder het dakraam met veel licht, uiteindelijk wil ik er minstens 1 in de huiskamer hebben. Ik hoop echt dat ik daar een standplaats vind waar hij het goed blijft doen. Aanrader.


Linda

1 stuks, 1 kans. De inkeping maken viel niet mee. Uiteindelijk de bandschuurmachine gebruikt om net als altijd te schuren tot op het witte.
Best een tijd op de radiator in de badkamer gehad. Toen hij begon op te zwellen iets verder open gepeuterd. En het is gelukt!


Otto

De beschrijving vermeldde dat er na een dag weken, er een inkeping in de zaadhuid gemaakt moest worden zonder het kiemwit te beschadigen. Dit bleek een ware uitdaging aangezien deze nog altijd keihard was. Ik heb met een figuurzaagje een snede gemaakt rondom de kiemopening en de boon geplant in een pot in een verwarmd kasje. Ik weet niet meer precies hoe lang het heeft geduurd maar na een aantal weken leek het niet succesvol, ik zag rouwmugjes in de pot en dacht dat het voorbij was. Ik ben toen gaan graven en kwam tot mijn verbazing een net ontkiemde boon tegen. Ik heb hem meteen terug geplant. Het duurde niet lang voordat de boon boven kwam en groeide met een ongelofelijk tempo. Het is een uitmuntende klimmer die niet alleen met zijn ranken maar met de gehele zijtakjes beweegt. Op normale snelheid is dit niet te zien maar ik heb een timelapse gemaakt van een half uur en 60x versneld zag je de takjes duidelijk ronddraaien en zoeken. Inmiddels is de plant al bij het plafond en de gordijnrails, meer dan รฉรฉn enkel dun touwtje had hij niet nodig om daar te komen. Ik las dat deze soort 120m lang kan worden en 40cm dik. Dat zal nog wel even duren, hij had een enorme groeispurt aan het begin door de grote kiemlobben maar nu hij wat groter is, houdt hij zich wat rustiger. Je hoeft niet bang te zijn dat hij te groot wordt want hij schijnt goed te snoeien te zijn. Dit heb ik zelf nog niet geprobeerd. Zeker een aanrader.


Rudy Devroey

Ik heb deze uit nieuwsgierigheid besteld. Eerst heb ik de harde schil rondom flink geschuurd. Dan in grond gestoken en goed nat gehouden. Na 2 weken begon de kieming. Nu twee weken verder is de plant al meer dan 60cm groot en groeit ongeveer 5(!)cm per dag.