nl en

Tropical / Cruz Caspi (Browneopsis uyacalina)

Cruz Caspi (Browneopsis uyacalina) Cruz Caspi (Browneopsis uyacalina)
Cruz Caspi (Browneopsis uyacalina) Cruz Caspi (Browneopsis uyacalina)
Cruz Caspi (Browneopsis uyacalina)
5 Reviews | Add review
Very remarkable and rare species from Ecuador. Young leaves are first red-purple and white spotted and then change in colour through red-green to fully green.
€ 9,00
Price per seed
This product is not in stock
 
Wishlist
Very remarkable and rare species from Ecuador. Young leaves are first red-purple and white spotted and then change in colour through red-green to fully green. Quite special to see! It’s a tropical plant, which is why the temperature can’t fall below 15 degrees Celsius. A species that has to be included in your collection of rare tropical plants!

Sowing description: Sow the seed in sowing mix and let it germinate at 25-30 degC. Keep the soil constantly moist.
Please notice that this species can have a longer delivery time.

Family: Fabaceae
Scientific name: Browneopsis ucayalina
Common name: Cruz caspi
Native to: Ecuador

Sowing time: Whole year
Difficulty: Intermediate
Minimum temperature: 15 degrees Celcius

Photos: Jardin Boricua via Flickr

Order by:

Add review
Julie - 15-01-2022 19:19

2 weken lang in een bakje met natte keukenrol gelegd. Daarna in een kiemkasje binnen in de grond gedaan, gedacht dat er niks meer van zou komen. Maar toch na 8 (!) Maanden ontkiemt :) ben benieuwd hoe de eerste blaadjes wr uit gaan zien.

Arno Mortier - 11-05-2021 10:27

Zaad plat in de aarde laten ontkiemen boven het rooster van mijn diepvriezer (warme lucht), met een deksel om de vochtigheid hoog te houden. Af en toe extra bevochtigd. Na 3a4 maand is ie ontkiemd. Plantje ziet er goed uit, hopelijk blijft ie het goed doen!

Arjan - 03-01-2021 15:08

Medio okt heb ik twee zaden besteld. Ik heb ze in vochtig keukenpapier gewikkeld, in een bakje gedaan en dat weer op een verwamingsmatje gezet met thermostaat op 28 graden Celcius. Na een paar weken kwam bij één zaad het worteltje naar buiten....die heb ik vervolgens voorzichtig overgebracht naar een pot met aarde. Inmiddels ruim een maand later heb ik een plantje van circa 10 cm groot met 4 prachtige rode gevlekte bladeren. De pot staat binnen op de ventsterbank, met daarom heen een plastic zak dat bovenaan een beetje open staat. Op deze wijze wil ik de luchtvochtigheid hoog houden. Het plantje lijkt het er goed bij te doen.

Waldemar - 19-01-2019 21:34

Just started to grow. Germinating time - 6 months.

Very happy. Thanks

Herman ter Huurne - 26-11-2012 20:51

Beste Sander,
Sipke Hoogma van Seedgarden of Eden heeft van de Browneopsis uyacalina zaailingen aangeboden voor 17,50 euro.
Hij heeft dus wel de ervaring met de zaaiprocedure en verdere opkweek.
Misschien wil hij jou wel het geheim vertellen. Of (indien hij jou tezeer als concurrent ziet) moet ik hem die vraag stellen door bijv. een zaad van de Browneopsis te kopen. Ik vind het wel een heel bijzondere plant.
Groeten, Herman